Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Rossz hírt közöltek Müller Cecíliáék – Ezekben a megyékben súlyosbodhat a koronavírus-járványhelyzet


A 33. héten elvégzett vizsgálatok alapján elmondható, hogy a lakossági szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja stagnáló tendenciát mutat – számolt be róla az NNKNéhány megyeszékhelyen azonban emelkedés látszik, ami a helyzet romlását vetíti előre.

A friss adatok szerint a koronavírus koncentrációjának enyhe, ám egyértelmű emelkedése figyelhető meg Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Veszprémben. Ezekben a városokban a kórokozó mennyisége is az emelkedett kategóriába sorolható. Egyébként Zalaegerszegen kívül mindenhol az átlagosnál nagyobb mennyiségben mutatható ki a kórokozó, Pécsen, Szegeden, Szekszárdon és Tatabányán azonban csökkenő, míg a többi településen stagnáló tendencia látható.

Budapest agglomerációs településein – Tökölön, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson, Budakeszin és Százhalombattán – emelkedett koncentráció és stagnálás jellemző.

Nekik ajánlják az oltást

A koronavírus az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás beadatására kéri az NNK. Mint írták, a megerősítő oltást mindenkinek ajánlják, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző dózist.