Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Rossz hírek érkeztek a brutálisan megvakított fiatal szabolcsi lányról


A kemecsei Lakatos Gabriella amiatt járt pórul, hogy szakított a barátjával, Gy. Attilával, aki nem volt hajlandó ebbe beletörődni. A férfi hiába próbálta magát visszakönyörögni, ezért a szakítás után elrabolta. A lánynak sikerült ugyan megszöknie és feljelentést tennie, de a környezetében csak Gengszternek nevezett volt párja erre éktelen haragra gerjedt, egykori szerelmét irgalmatlanul megverte, majd mindkét szemgolyóját kinyomta.

Fotó: Bors

Az orvosoknak esélyük sem volt a fiatal lány látását megmenteni. Gabriella legfőbb támasza azóta a fivére, Róbert, aki viszont epilepsziában és gerincbántalmakban szenved, és bár szociális munkás végzettséggel rendelkezik, nem talál állást. Így most húga 40 ezer forintos ápolási díjából élnek mindketten, miközben a lány állapota hirtelen romlásnak indult.

Begyulladt a kötőhártyája, így ki kellett venni a műszemgolyókat a szemüregből. Most is kagyló takarja a szeme helyét. Naponta ötször kell a száraz kötést cserélnem és cseppentenem Gabica szemüregébe. Még szerencse, hogy ápolói képesítéssel is rendelkezem

– mondta a Borsnak Róbert.

Gabriella erős nő, de néha ő is úgy érzi, nem bírja tovább a megpróbáltatásokat. Erős kötőhártya-gyulladást kapott, ami a megfelelő kezelés hiányában az agyat is veszélyeztetheti.

A kislányom, Mira miatt erősnek kell maradnom. A napokban ünnepeljük az 5. születésnapját, nem ronthatjuk el az örömét. Nem is tudja, hogy hatalmas fájdalmaim vannak. Ordítani tudnék, de nem teszem. Mirácska látta a kivett szemgolyóimat. Azt hiszi, hogy csak pihennek, hogy később még jobban lássak velük

– árulta el az édesanya, akitől a történtek óta nem kért bocsánatot kegyetlen támadója, meg sem próbálta vele felvenni a kapcsolatot. Bár az orvosok szerint nincs esély arra, hogy a lány még gyönyörködhessen a napfényben, ő nem adja fel a reményt.

Gabriella egyre ügyesebben mozog a testvérével közös otthonában, a vasárnapi, három fogásos ebédet pedig már egyedül szokta megfőzni. Szeretne kapni egy vakvezető kutyát, de annak feltétele, hogy megtanuljon fehér bottal járni. Tudja, hogy előbb-utóbb meg kell tanulnia a Braille-írás olvasását, ahhoz viszont előbb lélekben is fel kell készülnie.

/ripost.hu/


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük