Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Rossz hír érkezett azoknak, akik ilyen autóval járnak hazánkban, jönnek az extraköltségek


Jövő csütörtöktől, vagyis március 9-től fizetős lesz Magyarországon a Tesla autói számára létrehozott Supercharger töltők használata. A tulajdonosok számára kiküldött levél tanúsága szerint március 9-től fizetőssé válik a Tesla autók számára létrehozott Supercharger töltők használata – vette észre a Portfolio.

(Borítókép: Paul Hennessy / NurPhoto / Getty Images)

A levél alapján a Supercharger töltési díjak töltőhelyenként eltérhetnek, mindemellett érkezik az úgynevezett üresjárati díj is. Ezt abban az esetben számolják fel, ha egy Tesla úgy foglalja el valamelyik töltőoszlopot, hogy közben a Supercharger-állomás már legalább 50 százalékig megtelt, a töltés pedig már öt perce befejeződött.

Több százezer autót hív vissza a Tesla

A Tesla az önvezető rendszer hiányossága miatt nemrég százezernél is több autót hívott vissza. A cég mintegy 362 ezer autó esetében döntött így. Az amerikai Országos Autópályaközlekedés-biztonsági Hivatal (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA) közlése szerint a sofőrtámogató rendszer nem felel meg a közlekedésbiztonsági jogszabálynak, így balesetet okozhat. A hatóság álláspontja szerint a szoftver megengedi, hogy az általa navigált jármű átlépje a sebességhatárt, valamint törvénytelen vagy kiszámíthatatlan módon hajtson be kereszteződésekbe, megnövelve az ütközés kockázatát.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük