Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Rossz hír a sörkedvelőknek: nagy drágulás várható, ennyivel fizethetünk többet érte


Rossz hír a sörkedvelőknek: több hazai sörgyártó szerint akár 40-50 forinttal is drágább lehet egy doboz vagy üveg ital.

Forrás: unsplash.com

A szankciós válság és az energiakrízis miatt egyre nagyobb gondokkal küzd Európa legnagyobb malátaexportőre – írja a Bors. A gyártáshoz ugyanis elengedhetetlen a gáz, ám a földgáz ára egy év leforgása alatt megduplázódott, mostanra pedig már megháromszorozódott, így egyre drágábban lehet előállítani a sört, így annak ára megemelkedik, nem is kicsit.

A lap megkereste a Magyar Sörgyártók Szövetségét, ahonnan azonban ezt a választ kapták: nem tartanak árpa és maláta hiánytól, így a hazai termelés biztosított. „Az ünnepek közeledtével a mostani drágulás viszont érzékenyen érintheti a pénztárcánkat. A magyarországi sörfogyasztás nagyobb része az áprilistól októberig terjedő melegebb időszakra esik, amikor első sorban a könnyű lager és ale sörök adják a forgalom legnagyobb részét, a hidegebb hónapokban is ezek típusok a legkedveltebbek. Így tulajdonképpen minden szezon sörszezon. Egyébként a magyar gyártók kínálatában is megtalálhatóak a téli időszak sötétebb, testesebb, magasabb balling fokú sörei” – írta a szövetség.

„Ilyenek a hagyományos porter és bak sörök vagy az angol porterből kifejlődött ír stout, amelyek mindegyike remekül illik hosszú baráti beszélgetésekhez, családi összejövetelekhez. Megemlíthetjük még a különleges belga apátsági söröket, ezek igazi ékei lehetnek az ünnepi asztalnak vagy ajándékkosaraknak” – tették hozzá

Metropol információi szerint több hazai kereskedés éppen ezért jó előre bevásárolt, azért, hogy elkerüljék a drasztikus mértékű drágulást.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!