Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Riasztást adtak ki a hőség miatt, de a keleti országrészben zivatarokra és jégesőre is figyelmeztetnek


Az ország nagy részén a magas középhőmérséklet miatt kell jobban figyelni.

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elsősorban hazánk északkeleti harmadán alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Utóbbiakat leszámítva döntően mérsékelt marad a légmozgás, de Sopron környékén már megélénkül a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul. Késő estére 21 és 26 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu. A kánikula miatt gyakori lehet a szédülés, a vérnyomás ingadozás. A déli órákban tartózkodjanak hűvös, árnyékos, klimatizált helyen. Érdemes elegendő folyadékot fogyasztani.

A Hungaromet két veszélyjelzést adott ki. Zivatarokra és hőségre figyelmeztetnek.

Azt írták, a déli, délutáni órákban főleg az ország északkeleti harmadában fordulhat elő helyenként zivatar. A cellákat intenzív csapadékhullás (~10-20 mm), viharos (60-70 km/h) kifutószél, kisebb szemű jégeső (~1 cm) is kísérheti. Este várhatóan mindenütt lecsengenek a zivatarok. Szombaton az északi, északkeleti megyék kivételével nagy területen 25 fok felett, kiemelten az Alföldön, illetve északnyugaton helyenként 27 fok felett is alakulhat a napi középhőmérséklet.

Vasárnap még ennél is melegebb lehet

Vasárnap

Igazi strandidőre számíthatunk, sok napsütéssel, csapadék nélkül. Tovább fokozódik a hőség: délen 37-38 fokos maximumok is lehetnek!

Hétfő

Északnyugat felől gyakran megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél egyre inkább megerősödik. 27 és 34 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd

Változóan felhős időre van kilátás, elszórtan záporokkal. Marad az erős szél, folytatódik a felfrissülés: délután 26-31 fok valószínű.

Riasztást adtak ki a meleg miatt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük