Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Rétvári: Más országok határait is védik a magyar rendőrök – Újabb kontingens indult külföldre a migránsok ellen


A 76. kontingens tagjait 2022. augusztus 23-án Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára búcsúztatta.

Fotó: police.hu

Beszédében elmondta, hogy a tavalyi év azonos időszakában mintegy 61 ezren, idén eddig nagyjából 150 ezren próbáltak meg illegálisan Magyarország területére bejutni. Az Észak-Macedónia határvédelmét segítő magyar rendőrökkel és az újonnan szolgálatba lépő határvadászokkal Magyarország nemcsak saját, hanem az Európai Unió határát is védi és védeni fogja az egyre nagyobb számban érkező, egyre szervezettebbé és erőszakosabbá váló illegális migránsokkal szemben.

Az államtitkár beszédében hangsúlyozta, hogy a magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve az illegális migránsok előállításában. Fontos feladatként közreműködnek az embercsempészek elfogásában is. A magyar rendőrök Észak-Macedóniában szolgálatukat fejlett technikai háttérrel, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal látják el.

Végezetül dr. Rétvári Bence megköszönte a kontingens induló tagjainak, hogy elkötelezetten, magas színvonalon és jó szakmaisággal védik Magyarország és az Európai Unió határait.

ORFK Kommunikációs Szolgálat