Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Rettenetes állapotban a magyar utak, egy szakértő szerint minden másodikat fel kellene újítani


Vannak útszakaszok, ahol már a földrétegig kikopott az aszfalt, amire csak az lenne a megoldás, ha a Magyarországon jelenleg található 35 ezer kilométernyi közút felét rögvest felújítanák Magyarországon – a lesújtó helyzetről az ATV Híradó tudósított.

Különösen rossz állapotban vannak a 6-os út baranyai és somogyi szakaszai, míg Szigetvár és Bács között rengeteg útmenti tábla hívja fel a figyelmet az aszfalt – akár 10-15 centiméteres – felgyűrődésére. Nagy László közlekedés szakember az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy amennyiben egy autós balesetet szenved az aszfaltfelgyűrődés vagy egy kátyú miatt, nem is a közútkezelő, hanem a sofőr lesz érte a felelős, mondván, nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett.

Egyszerű kirakni egy sebességkorlátozó táblát, és nyilván olcsóbb is, mint az utat javítani

– jegyezte meg a szakember. Egy autószerelőt is megszólaltattak a témában, aki azt mondta, itthon sokkal többet kell költeni az autók javíttatására a rossz állapotú utak miatt, „mint tőlünk nyugatra”. Főként a futóműnek fáj egy-egy nagyobb mélységű kátyú, ami akár törést vagy szakadást is eredményezhet.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük