Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Rengeteg oltott van itthon, aki elvesztette a védettségét


Az a kutatókat is meglepte, hogy miként alakul most a negyedik hullám. A tudomány járványkezelésben, valamint kormányzati döntéshozatalban játszott szerepéről, illetve a pandémia társadalmi-gazdasági tapasztalatairól szóló előadásokkal rendezték meg csütörtökön a a Magyar Tudomány Ünnepe – Tudomány és Parlament: Együtt a járvány ellen című tanácskozást a Magyar Tudományos Akadémián. Az elhangzottakról Erdei Anna immunológus beszélt az ATV-nek.

Kiderült: a kutatókat is meglepte, hogy másképp alakult a negyedik hullám, mint azt várták. Erdei Anna szerint ennek egyelőre nem tudják az okát. „Azt tudjuk, hogy már a deltának van egy variánsa, ami még jobban terjed, mint a delta” – mondta.

Ő maga a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételét nem tartja ördögtől valónak, miután a gyerekkori oltásokat is elfogadják az emberek.

Rámutatott: az oltásokat tekintve most nem állunk olyan jól: a 60 százalékos átoltottság már jóval kevesebb, hiszen lejárnak az oltások 4-6 hónap alatt. Aki márciusban kapta meg az oltását, és azóta nem kapott újat, azóta már elvesztette a védettséget.