Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Rengeteg magyar dolgozó kap extra juttatást és béremelést, ők járnak jól


A Mol idén több mint nyolcezer magyarországi dolgozójának ad extra juttatást, amelynek első részletét már szeptember elején megkapták az érintettek – értesült a Portfolio.

Fotó: pestisracok.hu

A vállalatnál az elmúlt időszak bizonytalan gazdasági környezete ellenére úgy látják: a nehézségek, a különadók és a több országban is érvényben lévő üzemanyag-ársapka ellenére is sikerült helytállnia a cégnek az elmúlt fél évben.

A jó eredményeken a szárnyaló infláció és a rezsiköltségek megugrása közepette a munkavállalókkal is osztoznak: a már megvalósított, átlagos 7 százalékos alapbéremelésen és a júliusi 10 százalék bónusz alapbérbe építésén túl egy új, extra juttatásról döntött a vállalat vezetése.

Ennek összege a havi alapbér öt százaléka, és 2022 második félévére vonatkozóan jár

– tudta meg a Portfolio. Az összeget két részletben fizeti ki alkalmazottainak a Mol, szeptember és december elején. A juttatásban a munkavállalók és a vezetők is részesülnek. Ezzel egyidejűleg a jövő évi bérekről is megkezdték a tárgyalásokat az érdekképviseletekkel.

A cégek egyre inkább rákényszerülnek az év közbeni bérkorrekcióra. A Dechatlon például augusztus elsejével emelt fizetést, idén harmadszor. Hétfőn pedig a Magyar Telekom jelentette be, hogy egyszeri, hárommilliárd forint összegű javadalmazást fizet ki munkatársainak, ezzel támogatva őket a növekvő inflációs nyomásból eredő növekvő megélhetési költségek fedezésében. A Telekomnál 2023. január 1-jétől bérfejlesztésben részesülnek a dolgozók, amely várhatóan 4,2 milliárd forinttal emeli meg a bérköltségeket 2023-ban.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük