Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Rengeteg az agresszív magyar beteg és hozzátartozó: késsel fenyegetik és ököllel támadják a mentősöket


„Az elmúlt 2 hónapban több mint 20 esetben támadtak rá bajtársainkra mentés közben” – közölték a mentők a közösségi oldalukon. Ezt természetesen a kommentelők sem hagyták szó nélkül.

Képünk illusztráció

„Ez így nagyon nincs rendben” – kezdte felháborodott hangvételű Facebook-posztját az Országos Mentőszolgálat. Mint írták, az elmúlt időszakban nagyon sokszor előfordult, hogy bajtársaikra támadtak mentés közben.

Agresszív betegek és családtagok

Az esetek többségében a támadó maga a beteg volt, akit éppen próbáltak ellátni az életmentők. Előfordult azonban olyan is, hogy a helyszínen lévő hozzátartozók váltak agresszívvá.

„Volt, hogy egy beteg kórházba szállítás közben kezdte késsel fenyegetni bajtársunkat, de legtöbbször ököllel vagy lábbal estek neki a mentőknek, többször komoly sérülést okozva ezzel. Az életmentő hivatást azért választották bajtársaink, hogy bajbajutottakon segítsenek, ennek pedig testi épségük, akár életük veszélyeztetése nem képezhetné részét. A támadások, fenyegetések ezt a segítségnyújtást akadályozzák és a beteg ellátását is ellehetetleníthetik” – fogalmaztak a posztban.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük