fbpx
Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Rendkívüli bejelentés: itt a válasz, mi lesz a benzinárstoppal


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint a benzinárstop az eredeti bejelentésnek megfelelően október 1-jéig érvényben marad.

Fotó: Világgazdaság/Kallus György

“Az ezt megelőző egy-két hétben lehet az esetleges hosszabbításról határozni” – fogalmazott Gulyás.

Az üzemanyagok árának emelkedése miatt a kormány még 2021. november 11-én döntött arról, hogy befagyasztja a hazai üzemanyagárakat, az árstop november 15-én lépett életbe. Első körben három hónapra szólt a 95-ös benzin, valamint a gázolaj kiskereskedelmi árának 480 forintos áron történő rögzítése. A február 15-én lejáró benzinárstopot aztán először május 15-ig, másodszor július 1-ig, majd pedig június közepén október 1-ig hosszabbították meg.

Fotó: Bús Csaba Magyar Nemzet

Május 27-től a 480 forinton befagyasztott üzemanyagárak már csak a magyar rendszámú személyautókra vonatkoznak, a külföldi rendszámmal rendelkező autók és fuvarozók csak piaci áron tankolhatnak. A magyar rendszámú autósok akkor jogosultak a 480 forintos kedvezményes benzinárra, ha a tankolást követően a fizetéskor bemutatják a magyar rendszámot igazoló forgalmi engedélyt.

A benzinárstopról szóló szabályozás legutóbbi, július végén történt módosítása óta már csak magánszemélyek által üzemeltetett autók jogosultak a hatósági áras tankolásra.


Don`t copy text!
%d bloggers like this: