Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Remek hírt kaptak a magyar szülők és a gyermekek


Járványügyi korlátozások nélkül megtarthatók az idei nyári táborok, így azokat ismét a korábban megszokott keretek között szervezhetik, bonyolíthatják le – írja az Eduline a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közlése alapján.

Ez azt jelenti, hoyg a táborokat a szokásos módon, a kezdés előtt legalább hat héttel kell bejelenteni. (A bejelentést a tábor helye szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalnál kell megtenni, közölva a táborozás helyét, időpontját, a résztvevők várható számát, a tábort szervező vagy a képviseletére jogosult nevét, elérhetőségét.)

A kronavírusra vonatkozóan mindössze arra hívja fel a figyelmet az NNK, hogy a kockázat kisebb, de a koronavírus továbbra is jelen van.

Ezért az NNK kiemeli, hogy a járványtól függetlenül is

  • szükséges az általános higiénés szabályok betartása;
  • javasolják, hogy hogy a táborban részt vevő szervezők és segítők lehetőség szerint legyenek a koronavírus elleni védőoltás legalább két dózisával beoltva;
  • a táborokban kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző diák, illetve szervező vehet részt. (Kiskorú táborozó esetén a szülőnek erről nyilatkozni is kell.)