Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában


Az elmúlt egy évben 7894 fővel nőtt a magyar dolgozók száma a szomszédos országban.

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Minden eddigi rekordot megdöntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában júliusban. Abban a hónapban 114 448 volt a magyar állampolgárságú ember dolgozott a szomszédos országban. Ezzel Németország után hazánk adja a második legtöbb külföldi munkást Ausztriának – írja a vaol.hu az osztrák társadalombiztosító adatai alapján.

Tartományi szinten a legtöbben Burgenlandban, 21 492-en vállalnak munkát, de húszezer fölött van az Alsó-Ausztriában elhelyezkedő magyarok száma is, Bécsben pedig 19 633 magyar dolgozik. Az adatok szerint az osztrák idegenforgalmi időszakban,

nyáron és télen ugrik meg leginkább a kint dolgozó magyarok száma.

A külföldről érkező munkavállalók közül a legjelentősebben az ukrán munkavállalók száma nőtt – minden bizonnyal a háborús helyzet okán. Jelenleg 12 800 ukrán vállal munkát Ausztriában.

Németországból 118 383 munkás érkezik az országba, Magyarország a csaknem 115 ezer munkavállalóval a dobogó második fokán áll. A statisztikából kiderül: a külföldi munkások Ausztriában való megjelenésével az osztrák munkaerőpiac is dinamikusan növekszik, csaknem négymillió dolgozót foglalkoztatnak az országban, közülük 947 ezren külföldiek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük