Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Rekordmeleg is lehet ma, emellett riasztást adtak ki 9 megyére


Az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből kiderült, hogy akár rekordmeleg is lehet 2023 másdik napján, ugyanakkor több megyére figyelmeztetést is kiadtak.
Elsősorban az északkeleti, északi tájakon maradhat tartósan borult, párás, ködös az idő, másutt fátyolfelhők mellett sok napsütés valószínű. „Érdemi csapadék nem várható, legfeljebb a borult részeken fordulhat elő szitálás, esetleg gyenge eső. A déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon élénkül meg, ott a déli részeken olykor erős lökések is előfordulhatnak” – írja honlapján az OMSZ. Hozzáteszik: a legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakul.

„Általában 12 és 17 fok közötti értékek várhatóak, azonban a délnyugati határvidéken pár fokkal melegebb, a tartósan borult északi, északkeleti tájakon viszont jóval hidegebb is lehet” – írja a met.hu. Késő este 3 és 12 fok valószínű.

Az OMSZ kilenc megyére adott ki figyelmeztetést. „Éjszaka nagy területen képződött köd, amely hétfőn napközben alapvetően feloszlik, zsugorodik, de néhol, főleg az Északi-középhegység térségében tartósan is megmaradhat. Estétől az ország északi felén ismét a látási viszonyok romlására számíthatunk” – írják.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük