Közzétette - Kategória - Titkok - Rejtélyek - Összeesküvés elméletek

Rejtélyes bejáratokat találtak a Google Maps-en az 51-es körzet közelében


Az 51-es körzet olyannyira rejtélyes környék, hogy a popkultúrában is édesen dédelgetett szerepe van, mint az igazi titkok rejtekhelye, a földönkívüli élet melegágya és a katonai innovációk szülőhelye.

Mi igaz, és mi nem az 51-es körzetet övező pletykákból, azt egyelőre nehéz megállapítani információ híján. Annyit biztosan tudunk, hogy az Amerikai Légierő egyik fontos bázisáról van szó, Nevada államban. Habár látható műholdas képeken, kifejezetten tiltott, hogy valaki megközelítse vagy elrepüljön az 51-es körzet felett.

Nem véletlenül, a titokzatosság rengeteg teóriát és megannyi érdeklődőt vonzott magával. Sokan azt feltételezik, hogy az amerikai kormány itt tartja a földönkívülieket, akikkel már kapcsolatba léptek. Ezt az elméletet az 1947-es Roswell incidens terjesztett el igazán, ami a mai napig az egyik legrejtélyesebb, dokumentált, potenciális UFO-jelenség.

Emberek akár egész életüket, vagy életük jelentős hányadát az 51-es körzet tanulmányozására szentelik, így tesz Scott C. Waring ufológus is, aki egy YouTube csatornát is üzemeltet, csak ilyen témákban: földönkívüliekről, 51-es körzetről.

Waring egy újabb videójában viszont egészen hajmeresztő felfedezést tett, méghozzá a Google Maps segítségével. Elmondása szerint három, nagyon bizarr „bejáratot” fedezett fel, melyek egy hegy belsejébe vezetnek. Az egyik kifejezetten nagy, az ufológus állítása szerint nagyjából 18×9 méteres lehet, míg a másik kettő kisebb méretezésű.

Waring állítása szerint több légszellőző cső is látható a nagyobb bejárat mellett, valamint legalább kettő a hegy tetején. Ezen felül Waring állítja, kettő őrtornyot is talált a földalatti bázisra utaló hely közelében, az 51-es körzet és a Nellis Légibázis közötti félúton. Ez az a körzet, ahol Waring állítása szerint 2006-ban maga is UFO-jelenség szemtanúja volt.

Még a múlt évben, a közösségi médiában új erőre kapott a körzet utáni rajongás, és egy Facebook-eseményt hoztak létre, mely azt célozta, hogy közös erővel megrohamozzák az 51-es körzetet. Az eseményre 2 millióan jeleztek vissza, ám a katonaság erősen jelezte, hogy nem ajánlatos a környéket megközelíteni. Végül mindössze 150 ember ment el, és végül ők sem próbáltak meg a komplexumba behatolni.

/liner.hu/