Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Rászoruló nőknek indul „traumaérzékeny” nőgyógyászati szakrendelés hazánkban


Traumaérzékeny szemléletű nőgyógyászati szakellátás indul hajléktalan nőknek a Dózsa György úti hajléktalanszálláson, ami azt jelenti, hogy a rendelőben olyan környezetet teremtenek, amelyben a nők fizikailag és érzelmileg is biztonságban érezhetik magukat – adta hírül a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI).

Fotó: nogyogyaszat.eu

A beruházás széles körű társadalmi összefogás eredményeképpen valósult meg a Dózsa György úti hajléktalanszállás egyik orvosi rendelőjének és várójának teljes körű felújításával, berendezésével és műszerekkel történő ellátásával. A rendelő pénteken kezdi meg működését, adományokból és pályázati forrásból. A BMSZKI azt írta, egyelőre kéthetente egy rendelési nap lesz; legalább heti egy napra lenne szükség, ehhez azonban további orvosok kellenének. A szakmai teamet nőgyógyász szakorvos, rezidens nőgyógyász, asszisztens és szociális munkás alkotja.

Traumaérzékeny szemléletű rendelés

A páciensek itt a nőgyógyászati szakellátás mellett szociális szolgáltatásokban is részesülhetnek, segítséget kaphatnak például gyógyszerek kiváltásában, vagy vizsgálat előtt használhatják a felújított fürdőszobát. A rendelés traumaérzékeny szemléletben folyik, ami magába foglalja a fizikai tér kialakításától kezdődően a páciensekkel történő összes interakciót.

A rendelő és a szakellátás elindítása a BMSZKI a Budapest Bike Maffia, a Józan Babák Egyesület, valamint az EMMA Egyesület együttműködésében valósulhatott meg.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük