Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Rabok gyártják a maszkokat a koronavírus ellen Debrecenben


FORRÁS: MTI/CZEGLÉDI ZSOLT

Soron kívül megkezdte az egészségügyi védőmaszkok gyártását a büntetés-végrehajtási szervezet, naponta 20 ezer darabot tudnak legyártani.

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki ülésén elfogadott akciótervében a BVOP-nak szabta ki a feladatot, hogy készítse elő az egészségügyi védőfelszerelések gyártását.

A büntetés-végrehajtás az átállást végrehajtotta” – mondta Orosz Zoltán a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) szóvivője.

Hozzátette, hogy a védőmaszkokat a bv gazdasági társaságai közül a fogvatartottakat foglalkoztató Adorján-Text Kft. gyártja, aminek a fő profilja az ágyneműk, függönyök, asztalterítők, törölközők, egészségügyi termékek, munka és védőruhák gyártása.

A védőmaszkok gyártásához minden alapanyag rendelkezésre áll, a rabok hosszított idejű váltásban, napi 12 órán át készítik, csomagolják a maszkokat, amiből 20 ezer darab gyártására képes naponta az üzem.

FORRÁS: MTI/CZEGLÉDI ZSOLT

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a jelenleg is zajló gyártással folyamatosan nő a készlet, de már most jelentős mennyiség, több mint 320 ezer védőmaszkjuk van raktárakban. A maszkokat az ország több pontján, raktárakban tartják, ahonnan szükség esetén azonnal vihetik az embereknek.