Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Prostitúcióra akart rábírni egy 15 éves lányt egy szabolcsi házaspár


Eltűnése miatt keresték a rendőrök azt a fiatalkorú, gyermekvédelmi intézményben élő lányt, akit egy gávavencsellői házban találtak meg augusztus 31-én. Arcán sérülés volt. Meghallgatásakor azt nyilatkozta, hogy bántalmazás áldozata, ezért az ügyben büntetőeljárás indult.

Illusztráció

A nyomozás adatai szerint a gávavencsellői család befogadta a szökésben lévő fiatal lányt, később az élettársak rávették arra, hogy Ausztriába utazzon velük és egy ismerősükkel, aki prostituáltként dolgozott egy ottani bárban. A 21 éves férfi és a 25 éves nő arra akarta kényszeríteni a 15 éves lányt, hogy anyagi ellenszolgáltatásért prostitúciós tevékenységet végezzen az ausztriai bárban.

Tervük meghiúsult, a lány nem engedelmeskedett, és a külföldi bár üzemeltetője sem járult hozzá a lány munkavállalásához, miután kiderült az életkora. Hazatértek Gávavencsellőre, és ekkor történt a bántalmazás. A férfi testszerte megütötte, és égő cigarettát nyomott a lány kezébe, nyelvébe. A gávavencsellői férfit és élettársát november 10-én otthonukban fogták el a szabolcsi nyomozók.

Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértett sanyargatásával munkavégzésre, munka jellegű tevékenység végzésére, egyéb szolgáltatásra, vagy jogellenes cselekmény folytatására erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki a párt.

A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, a nő szabadlábon védekezhet.