Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Pokoli időnk lesz ma: a 39 fokos meleg mellett van, ahol a vihar is lecsap


Sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhők mellett. Főként az ország északi felén szórványosan lehetnek záporok, zivatarok, amelyeket akár felhőszakadás is kísérhet. A nyugatira, északnyugatira forduló szél megélénkül, zivatarok környezetében akár viharos lökések is előfordulhatnak.

Címlapkép: Getty Images

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 38 fok között várható, de délkeleten egy-egy helyen 39 fok sem kizárt.

Kedd

Napos időre van kilátás, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő lesz, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Többfelé megélénkül az északi, északnyugati szél.

Hajnalban 16, 23, délután 30, 36 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda

Erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve a fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Több helyen valószínű záporeső, zivatar, helyenként heves zivatar is kialakulhat az érkező hidegfrontnak köszönhetően. A déli, majd északnyugati szél néhol megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek.

A minimum-hőmérséklet 14, 22, a maximum 28 és 35 fok között várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, a déli határvidéken a magasabb értékeket.

Csütörtök

Sok napsütés várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. Az északi, északnyugati szél néhol megélénkül, zivatarban megerősödhet.

A hajnali 14, 22 fokról 28 és 34 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Péntek

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőzetre is számíthatunk. Több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. A szél zivatar környezetében megerősödik.

Hajnalban 14, 22, délután 27, 34 fok valószínű.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük