Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Pénzügyőrt és egy adóvégrehajtót próbált lefizetni egy szabolcsi vállalkozó

További részletek a képre kattintva...

Máris bíróság elé állítja a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint hivatalos személyeket próbált megvesztegetni.

Illusztráció

A szabolcsi vállalkozónál előző nap egy pénzügyőr és egy adóvégrehajtó jelent meg lefoglalási szándékkal. A hivatalosságok közölték az eljárás célját, és felmérték a lefoglaláshoz számításba vehető vagyontárgyakat. Felhívták továbbá az adós figyelmét arra, hogy fizesse meg több mint 3,5 millió forintos tartozását. Miután a vállalkozó és a házastársa azt válaszolták, hogy egyetlen forintot sem hajlandóak törleszteni, a látogatók pedig nem találtak lefoglalható értéket, a jegyzőkönyvet lezárva távoztak volna.

A közlemény szerint ekkor történt a vesztegetési kísérlet, méghozzá két tízezres bankjegy formájában, amelyeket a gyanúsított a távozók autójában próbált elhelyezni. Közben arra utalt, hogy a pénzügyőr és az adóvégrehajtó „jól áll” a dolgokhoz, és reméli, hogy ez a jövőben is így marad. Az adóvégrehajtó a bankjegyeket visszaadta, figyelmeztetve a férfit, hogy nem fogadhatnak el pénzt. De amaz újra a kesztyűtartóba tette a pénzt.

A nyomozó ügyészségen gyanúsítottként kihallgatott vállalkozó tagadta a bűncselekmény elkövetését.