Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Pénzért mennek férjhez migránsokhoz magyar nők: ennyi az érdekházasság tarifája


Tardoskedden egy fiatal, várandós, magyar nemzetiségű nőt akartak házasságba kényszeríteni.

Fotó: police.hu

A felvidéki Tardoskedd polgármestere jelezte a rendőrségnek, hogy álházasságra készülhetnek külföldiek a helyi anyakönyvvezetői hivatalban – számolt be a Blikk. A lap szerint a fiatal anyát pár hónapja fogadta be a település, nem volt senkije sem, árvaként nőtt fel, kiszolgáltatott helyzete miatt cserkészhették be. A polgármester ehhez azt is hozzátette, hogy:

A nyomozás még tart, de úgy tudom, pénzt sem kapott volna a szerencsétlen nő,

a hasznon az álházasság közvetítői osztoztak volna. A kismamát a rendőrség segítségével biztonságba helyeztük, nehogy megfélemlítsék, illetve arra kényszerítsék, hogy vonja vissza a vallomását.”

A szlovák rendőrség Migráció Elleni Küzdelem Nemzeti Egysége március elején megakadályozott egy másik hamis házasságot is. Akkor egy 28 éves Ausztriában élő bevándorló akart pénzért elvenni egy 22 éves helyi nőt, hogy EU-s állampolgárságot szerezzen. Az üzletet egy 54 éves török férfi szervezte, aki korábban már Udvardon is leszervezett a vevőnek egy menyasszonyt, de ott a nő az utolsó pillanatban meggondolta magát és elszaladt a házasságkötő-teremből.

Tardoskedden korábban előfordult egy olyan eset is, amikor török embercsempészek (akik illegálisan Németországba jutott férfiaknak kerítettek feleségeket) egy panzióba zártak be egy 18 éves nőt, akit pénzért akartak kiházasítani. Ekkor is a polgármester hívta ki a rendőröket, akik miután kiszabadították a foglyul ejtett nőt, elvitték a közvetítőket és a férjjelölteket is. Őket most nemcsak álházassággal, de embercsempészettel is megvádolták, amiért akár 12 év börtönt is kaphatnak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük