Közzétette - Kategória - Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

Pénzadomány gyűjtést szervez Tilki Attila országgyűlési képviselő, az ukrán háborús menekültek megsegítésére


Pénzadomány gyűjtést szervez dr. Tilki Attila a térség egyéni országgyűlési képviselője, valamint dr. Péter Csaba, mint a Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, az ukrán háborús menekültek megsegítéses céljából. Mint azt dr. Tilki Attila és dr. Péter Csaba közös felhívásában írta:
FELHÍVÁS
PÉNZADOMÁNY GYŰJTÉSÉRE
UKRÁN HÁBORÚS MENEKÜLTEK
MEGSEGÍTÉSE CÉLJÁBÓL
Tisztelt Honfitársaink!
Dr. Tilki Attila a térség egyéni országgyűlési képviselője, valamint dr. Péter Csaba, mint a Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke szeretnénk megköszönni a magánszemélyeknek, vállalkozóknak, gazdasági társaságoknak, civil szervezeteknek, egyházaknak azt a sok-sok segítséget, melyet eddig nyújtottak a háború borzalmai elől menekülő, bajbajutott emberek számára, és igyekeztek elviselhetőbbé tenni az életüket.
Az elmúlt napokban számos segítő megkeresést, együtt érző, aggódó telefonhívást kaptunk Önöktől az Ukrajnából érkező háborús menekültekkel kapcsolatban. A nehéz helyzetbe került emberek mindig örülnek minden segítségnek. Elmondható, hogy az ország lakossága megmozdult bajbajutott embertársaink megsegítésére.
A támogatási szándékokat figyelembe véve a térség polgármesterei az országgyűlési képviselővel együtt úgy döntött, hogy szervezetten, az egész járás területére igyekszik összehangolt segítséget nyújtani.
A Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás, mint a járás 50 települési önkormányzatának hivatalos szervezete, hitelesen tudja fogadni, elosztani, valamint eljuttatni minden településre az ott szükségessé vált adományokat. Fel tudja mérni és koordinálni tudja, milyen segítségre van szüksége az egyes településeken befogadott menekülteknek.
Minden segítséget szívesen fogadunk! Azonban készítettünk egy listát azokról a termékekről, melyekből hiány van, vagy olyan mennyiségben kerülnek naponta felhasználásra, mely folyamatos utánpótlást igényelnek. Terveink szerint a listát folyamatosan frissítjük, annak érdekében, hogy az adományozók szándékukhoz mérten a legnagyobb segítséget tudják nyújtani a háború elől menekülők számára.
Annak érdekében, hogy aki a távolság miatt nem tud, vagy nagy nehézség árán tud adományt eljuttatni, lehetősége van pénzbeli adomány nyújtására is, melyet az 50 település kistérségi társulásának számlájára teljesíthet. A felajánlott pénzadományokat az alábbi számlaszámokra várjuk:
1. Forint alapú támogatások:
átutalás pénzneme: HUF
Kedvezményezett megnevezése: Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás
Kedvezményezett bankszámlaszáma: 11744027-15445490-10010000
közlemény rovat: „ ukrán háborús menekültek megsegítésére”
2. EURO alapú támogatások:
átutalás pénzneme: EUR
Kedvezményezett megnevezése: Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás
Kedvezményezett címadatai: 4900 Fehérgyarmat, Kölcsey F. utca 27.
Kedvezményezett nemzetközi számlaszáma: IBAN HU26 1175 1449 3815 6885 0000 0000
Kedvezményezett pénzforgalmi szolgáltatója:
BIC (SWIFT) kód:OTPVHUHB
Pénzforgalmi szolgáltató neve: OTP BANK NYRT. É-KELETI RÉGIÓ
Pénzforgalmi szolgáltató címe: 4900 Fehérgyarmat, Móricz Zs. u. 4.
A felajánlott összeg felhasználása a menekültek ellátásában érintett települések polgármesterei által közösen, szervezetten, felelősségteljesen történik.
Tisztelettel:
Dr. Péter Csaba s.k.
a Felső-Tisza Vidéki Többcélú
Kistérségi Társulás elnöke
Dr. Tilki Attila s.k.
a térség egyéni országgyűlési képviselője