Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Pénteken a gyógyszertárak többsége is zárva lesz, a rendelés is szünetel az orvosi rendelőkben


2022. július 1. (péntek) Semmelweis-nap, a magyar egészségügy ünnepnapja, amely az egészség területén dolgozók számára a 2003.évi LXXXIV.törvény 15/b.§-a alapján munkaszüneti nap.

Semmelweis-napon a legtöbb településen kizárólag a 0-24 órás nyitva tartású, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes és/vagy készenlétet tartó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

A nyitva tartó, az ügyeletes és készenlétet tartó patikák címe, telefonszáma településre, vagy akár megyére keresve az OGYÉI honlapján található gyógyszertár adatbázisban elérhető: https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/

A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, illetve az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját, továbbá a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Ezen a napon a kórház és a rendelőintézet szakrendelései nem fogadnak betegeket, a sürgősségi ellátás, illetve az intézmény fekvőbeteg osztályai a hétvégén szokásos ügyeleti rend szerint működnek.