Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Óvodakezdést segítő csomaggal támogatja a legszegényebb családok gyermekeit a kormány


Negyvenezer óvodakezdést segítő csomaggal támogatja a háromszáz legszegényebb magyar település családjainak gyermekeit 800 millió forint értékben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben – jelentette be Kásler Miklós tárcavezető Budapesten, sajtótájékoztatóján.

A miniszter közölte: a csomagokat két alkalommal, szeptemberben és novemberben vehetik át a családok. Azok a többi között óvodai nevelést elősegítő eszközöket, továbbá általános használati tárgyakat, köztük higiéniai termékeket tartalmaznak.
A csomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és partnerszervezetei – a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és az Ökumenikus Segélyszervezet – hálózatán keresztül juttatják el a Felzárkózó Települések nevű programban résztvevő 300 legszegényebb településen élő mintegy 20 ezer kisgyermek családjának. A csomagok tartalma többek között: fogkrém, fogkefe, kézfertőtlenítő, vitamin, játék, ovis táska, ágynemű, ezen felül a téli csomagba kerül sapka és kesztyű is. Az adomány egy része az óvodai neveléshez szükséges eszközöket biztosítja, másik része a gyermekek családjainál marad – írja honlapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.