Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

OTP felmérés: Már nyaraláskor is meghúzzák a nadrágszíjat a magyarok


A bank felmérése azt mutatja, hogy a többség az olcsóbb szálláshelyeket részesíti előnyben, vagy közös üdülésekkel próbálja csökkenteni az egy főre jutó költségeket.

Fotó: pixabay

Az elemzők szerint a gazdasági helyzethez igazodva egyre tudatosabban kezelik a magyarok a pénzügyeiket, és a nyaralások során is sokkal megfontoltabbak költéseket illetően. A magyar lakosság legnagyobb hányada, 27 százaléka 5-10 ezer forint közötti összeget, míg a negyedük 10-15 ezer forintot hajlandó kifizetni egy-egy éjszakáért, ha belföldön utazik és száll meg.

Ennél többet szintén csak ötből egy ember kész kiadni a szállásért, és mindössze 2 százaléka nyilatkozik úgy, hogy nála nincsen maximum összeg szállásfoglaláskor.

Külföldi utazás esetén a megkérdezettek 19 százaléka 10-15 ezer, 16 százaléka 15-20 ezer, 14 százaléka 20-25 ezer, 9 százaléka pedig 25-50 ezer forint közötti összeget is hajlandó kiadni egy éjszakáért.

A magyarok mintegy harmada étterembe járás helyett inkább magára főzne,

csaknem fele pedig a szuveníreken és hasonló kiadásokon is igyekszik megtakarítani. A válaszadók 35 százaléka ingyenes programokat keres.

Az OTP reprezentatív felmérése szerint nyaralásnál a magyar lakosság több mint fele bankkártyával szereti rendezni a szállás költségeit, a készpénzes fizetést a válaszadók 27 százaléka választja.

A közleményben kitérnek arra, hogy a bankkártyával egyben kifizetett közös kiadások elszámolását egyszerű lehetőséggel segíti a OTP MobilBank új funkciója, a Számlabontó. A számlát kifizető személy az alkalmazással könnyen szét tudja osztani a számla összegét a társaság tagjai között, a rájuk eső részt pedig fizetési kérelem formájában tudja elkérni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük