Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Öt magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára – A rendőrség a lakosság segítségét kéri


Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Ez azért egyedülálló, mert korábban nem volt példa arra, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresettebb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Forrás: Police.hu

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult, 2021 tavaszára sikerült azonosítani két olyan bűnszervezetet, amelyek egymással párhuzamosan terjesztettek drogot. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött, tagjai a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik Hajdú-Bihar megyében bonyolítottak drogüzleteket.

A Bács-Kiskun megyei, high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítania a nyomozóknak, kettőt közülük el is fogtak, öt férfi ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Az Europol oldalán akár névtelenül is lehet tippet küldeni, ha valakinek tudomása van bármelyik körözött hollétéről.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük