Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Összefogtak a magánegészségügyi szolgáltatók: minőségi, ingyenes egészségügyi ellátást biztosítanak a menekülteknek


Összefogott a magyar magánegészségügyi szektor két nagy vezető cégcsoportja, a Doktor24 és a TritonLife Csoport annak érdekében, hogy a hazai privát szolgáltatók minőségi, ingyenes egészségügyi ellátást biztosítsanak a orosz-ukrán háború miatt hazájukat elhagyni kényszerült embereknek.

ATritonLife Csoport néhány napja már létrehozott egy 40 millió forintos TritonLife Ukrajna Segélyalapot, melyet a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együtt kezelnek. A menekültek támogatásában részt vállaló privát szolgáltatók jelentkezését a help@doktor24.hu e-mail-címen is várják a szolgáltatók közleménye szerint.

A kezdeményezéshez első ütemben a Doktor24 csoporthoz tartozó fővárosi Svábhegyi Gyermekgyógyintézet és Optokid, a tatai Kastélypark Klinika, a székesfehérvári Life Egészségcentrum, és a pécsi Da Vinci Magánklinika, továbbá a TritonLife-hoz tartozó TritonLife Róbert Magánkórház Budapest, a TritonLife Duna Magánkórház Budapest, a TritonLife mind a négy nagy budapesti járóbeteg klinikája, és a vidéki intézményei, a TritonLife Magánkórház Debrecen, a TritonLife Magánkórház Szeged, a TritonLabs laborhálózat, valamint a TritonLife Budaörsi Egészségügyi Központja csatlakozott.

Ugyancsak felajánlotta a segítségét a T-Doc, mint a nagy társaságokkal már együttműködő telemedicina és digitális platform szolgáltató, valamint a Medio, mint az egyik legnagyobb és leggyorsabban fejlődő medikai időpontfoglalási rendszer.

A támogatók köre az első hét végére további hat nagy szolgáltatóval, így az országosan szolgáltató Synlabbal, a szegedi Mediteammel, a budapesti Dr. Rose Magánkórházzal, az Emineóval és a Fájdalom Ambulanciával, valamint a miskolci Macroklinikával bővült.

A felajánlások között felnőtt- és gyermekszakorvosi, valamint labor- és képalkotó-diagnosztikai kapacitások és szolgáltatások szerepelnek, amelyekkel a partnerek országszerte segítik az Ukrajnából érkező menekültek ellátását.

A kezdeményezők létrehozták a www.osszefogasazegeszsegert.hu szolgáltatófüggetlen gyűjtőoldalt is, amelyen a csatlakozó cégeket, illetve az általuk felajánlott szolgáltatásokat teszik elérhetővé.