Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Országszerte feloldotta tilalmát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal


A hűvös, csapadékos időjárásnak köszönhetően keddtől az ország nagy részében már lehet tüzet gyújtani.

Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom országszerte szeptember 20-tól a hűvös, csapadékos időjárásnak köszönhetően, csupán két megyében,Bács-Kiskunban és Csongrád-Csanádban marad érvényben – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A fokozott tűzveszély időszak elmúltával, keddtől a tűzgyújtási tilalom megszűnik Budapesten, továbbá Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Tolna, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy, Fejér, Békés, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest és Veszprém megyében.

Ugyanakkor a magas kockázat és a szeles időjárás szárító hatása miatt Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében továbbra is tilos tüzet gyújtani – jelezték.

A Nébih felhívta a lakosság figyelmét, legyenek fokozottan körültekintőek, ugyanis Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen lehet tájékozódni – olvasható a hivatal közleményében.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük