Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Országszerte bezárnak a gyógyszertárak: ügyeleti szolgálatra állnak át, mutatjuk a húsvéti nyitvatartást


Április 7-én, nagypénteken, április 9-én, húsvétvasárnap és április 10-én, húsvéthétfőn kizárólag a 0–24 órás nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) közölte az MTI-vel, hogy április 8-án, nagyszombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos szombati/pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12 óráig tartanak nyitva, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.

Tudatták, a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti/készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

A hatóság felhívta a lakosság figyelmét arra is, hogy az ünnepnapok torlódása miatt

KIEMELT FONTOSSÁGÚ, HOGY A RENDSZERESEN ALKALMAZOTT GYÓGYSZEREKET, VALAMINT A VÁRATLAN EGÉSZSÉGI HELYZETEKET ENYHÍTŐ KÉSZÍTMÉNYEKET MINDENKI IDŐBEN BESZEREZZE.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról településenként vagy vármegyénként az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük