Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Országos Könyvtári Napok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is


A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár 2020-ban 15. alkalommal kapcsolódik az Országos Könyvtári Napok programsorozatához.

Az Országos Könyvtári Napok évről évre egyre népszerűbb programsorozat, mely lehetőséget ad arra, hogy felkeltsék a használók érdeklődését a könyvtárak iránt, közölte az intézmény. Kiemelik, a 21. századi könyvtár már nem csak hagyományos funkciókat lát el. Nem csupán könyvtár, hanem értékeket közvetít, inspirációt nyújt a kutatáshoz, tanuláshoz, a szabadidő hasznos eltöltéséhez, és mindezt gazdag élményeket adó módszerekkel valósítja meg. A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár célja, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legkisebb településein is tisztában legyenek az állampolgárok azzal, hogy a hagyományos lehetőségeken kívül még milyen új szolgáltatástípusokat biztosít számukra a könyvtár. A rendezvényeken kívül rendkívüli, hosszabbított nyitvatartással, ingyenes beiratkozással és amnesztiával várjuk az érdeklődőket a hét folyamán.

Programsorozatát  a könyvtár ezúttal is minden korosztályra gondolva tervezte meg. A hét tematikájának kialakításánál az egyes korosztályok életkori sajátosságai mellett a legaktuálisabb, sokak életére kiható témakörökre és a családokra koncentráltak:

2020. október 5. Ünnepeljünk együtt!

2020. október 6. Történelmi időutazás

2020. október 7. Nagy könyvtári beavatás

2020. október 8. Az én könyvtárosom

2020. október 9. Olvas az ország

2020. október 10. Irány a természet!

Október 11-én Könyves Vasárnap. Ez a két szó mára szinte varázsszavakká vált, olyanokká, amelyek hatására a hét utolsó napján is kinyitnak a könyvtárak, hogy örömteli együttlétek részesei legyenek kicsik és nagyok. A könyvtár rendhagyó programokkal, rendkívüli nyitvatartással, sokféle meglepetéssel vár mindenkit. Az irodalmi játékok, könyvbemutatók, kiállítások és különféle programok között biztosan minden gyerek és felnőtt talál majd kedvére valót.

A megyében 13 könyvtár 48 könyvtári rendezvénnyel csatlakozik a rendezvénysorozathoz. A megye legkisebb településeit is bevonják az országos programokba a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszeren keresztül a KSZR normatíva felhasználásával, így közel 80 rendezvény valósul meg a megyében. A klasszikus író-olvasó találkozók mellett az idei év témaköreihez szorosan kapcsolódva szerveztük a programokat.

Néhány név a meghívottak közül: Harcos Bálint, Holden Rose, Szurovecz Kitti, Dr. Hajdu Zsanett, Bosnyák Viktória, John Cure, Görömbő Kompánia, Ákom-bákom bábszínház, Katica bábszínház.

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár valamennyi fiókkönyvtárával együtt közel 30 rendezvényt szervez Nyíregyházán.

– Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat –