Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Óriási újításra készül a rendőrség: igazi szuperképességgel ruháznák fel a traffipaxokat


Mesterséges intelligenciával fejlesztené a VÉDA-rendszert az ORFK, így a mostaninál több szabálytalanságot tudnának észlelni és szankcionálni a rendőrök.

Fotó: police.hu

Óberling József ezredes a Közlekedésrendészeti Főosztály vezetőjeként eddig nem ismert részleteket árult el a gyorshajtók elleni rendőrségi munkáról. A rendőrök egy ideje már drónokat is használnak az autósok ellenőrzésére, ezekből még többet állítanak szolgálatba – írta a Vezess.hu.

Óberling azt nem tudja, sebességmérésre is használnak-e majd drónokat, mert a technológia ugyan létezik és van is nemzetközi példa a használatára, az üzemeltetése rendkívül drága.

A RENDŐRSÉG INKÁBB A VÉDA-RENDSZERT FEJLESZTENÉ MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁVAL,

hogy több szabálytalanságot tudjanak kiszűrni. Ma még nem része a VÉDÁ-nak, de Óberling nem tartja elképzelhetetlennek egy olyan funkció bekerülését, amely megállapítaná, hogy

HASZNÁLT VAGY NEM HASZNÁLT MOBILTELEFONT A SOFŐR, TARTOTT-E VALAMIT A KEZÉBEN.

Ezek olyan mértékű technológiát feltételeznek, amelyre a VÉDA-rendszer a jelen állapotában még nem képes, de nem elképzelhetetlen, hogy képes lesz. Már az övhasználatnál is nehéz belőni a 100 százalékos biztonságot, mert a nagyon eltérő fényviszonyoktól a különböző színű övekig sok minden befolyásolja.

AZ ARCFELISMERÉSSEL BŐVÍTETT MESTERSÉGES INTELLIGENCIA EMELLETT ABBAN IS SEGÍTHETNE A RENDŐRSÉGNEK SZABÁLYTALANSÁG ESETÉN, HOGY MEGÁLLAPÍTSA, AZONOS-E A JÁRMŰ ÜZEMBEN TARTÓJA ÉS VEZETŐJE.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük