Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Óriási autópálya-felújítás jön idén, két nagy híd és 400 kilométernyi szakasz újul meg


A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint a magyar gyorsforgalmi utak történetében soha nem volt olyan volumenű felújítás, mint ami most jön.

Képünk illusztráció

Szimicsku László, az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója a Spirit FM Aktuál című műsorában közölte: összesen 300-400 kilométernyi szakasz újul meg, és két nagy híd is – írja az atv.hu.

A társaság tervei szerint tavasszal komoly felújítási, úgynevezett szintrehozási időszak kezdődik a magyar gyorsforgalmi utak történetében, soha nem volt olyan volumenű felújítás, mint ami most jön, több száz szakaszon 3-400 kilométer hosszan újulnak meg gyorsforgalmi utak, 200 híd dilatációját javítják ki, 50-60 csomópontot és a vízelvezető rendszereket is felújítják – ehhez három-négymillió négyzetméter aszfaltot használnak el a következő időszakban.

A Pentele-híd és a Kőröshegyi völgyhíd is megújul, ehhez minimum félmillió tonna aszfaltot használnak fel. A felmart aszfalt egy részét újrahasznosítják, ennek környezetvédelmi okai vannak.

A felújítás főleg az M1-es, M3-as, M7-es autópályát fogja ez érinteni, február környékén lesznek meg a pontos ütemtervek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük