Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Orbán Viktor figyelmeztetett: ez vár arra, aki elutasítja a vakcinát


A miniszterelnök azt mondta: aki regisztrált, de nem jó neki az a vakcina, amivel oltanák, visszautasíthatja azt, de ezt nem javasolja. Azt is hozzátette: mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk.

Címlapkép: Getty Images

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádión arról beszélt péntek reggel, hogy a magyar egészségügy kivételesen erős, sikeresen vizsgázott a járvány alatt – írja a Pénzcentrum.

„Kiválóak az ápolóink, világszínvonalúak az orvosaink és a kórházaink is jók” – mondta a miniszterelnök, és hozzátette: „A magyar egészségügy bírni fogja”. Arról is beszélt, hogy napi 20 ezer ember ellátására van kapacitás a kórházakban, jelenleg 4 ezren vannak.

Elmondása szerint

Viszont figyelmeztetett: ha valaki elutasítja a vakcinát, elérheti a harmadik hullám, amíg egy másikra vár. Ezért javasolja, hogy ne utasítsák vissza a felajánlott oltást.

El fogunk jutni április elejére oda, hogy 2 582 000 embert beoltunk. Húsvétkor közel leszünk ahhoz, hogy akik máig regisztráltak, azokat be is tudjuk oltani

– magyarázta. 391 821 egyszer beoltott van jelenleg, számuk hamarosan 441 ezerre fog nőni. Ezután jósol nagy ugrást: hirtelen beoltanak egy hét, 8-10 nap alatt 650 ezer embert, akkor március elején 1 225 000 járunk. „Ha többen kérnek oltást, életeket nyerünk, ha a harmadik hullám görbéje lesz erősebb, akkor életeket vesztünk. Amelyik görbe gyorsabb lesz, az dönti el a sorsunkat” – vélte Orbán Viktor.

Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk – mondta a miniszterelnök azzal kapcsolatban, mikor olthatnak a kínai vakcinával.

Müller Cecília okos asszony, sejtelmesen azt mondta, jól haladok

– árulta el Orbán Viktor, viszont nem akart olyan kérdésekben nyilatkozni, amelyhez nem ért. Az országos nem mondott konkrét időpontot, de optimistán nyilatkozott az ügyben.