Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Online tartalmakkal várja az érdeklődőket a Fővárosi Állat- és Növénykert


A koronavírus-járvány miatt elrendelt zárva tartás alatt a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai a intézmény honlapján és közösségi média felületein számolnak be a kert lakóinak mindennapjairól – tájékoztatta a Fővárosi Állat- és Növénykert az MTI-t. Közleményük szerint, ahogy a tavaszi bezárás során, most is arra készülnek az Állatkertben, hogy az interneten keresztül közvetítsék az állatkerti élményeket.

Képünk illusztráció FOTÓ: POLYÁK ATTILA – ORIGO

Szerdától a koronavírus-világjárvány második hulláma miatt további intézkedésig minden magyarországi állatkert, így a a Fővárosi Állat- és Növénykert is zárva tart. Az előre megvásárolt jegyek és bérletek érvényességének idejét az újbóli megnyitás után annyi nappal fogják majd meghosszabbítani, ahány napig nem fogadhat látogatókat a városligeti intézmény.

A KÖVETKEZŐ HETEKBEN A SZOKÁSOSNÁL IS TÖBB HÍRT, KÉPES BESZÁMOLÓT ÉS KISFILMET TESZNEK MAJD KÖZZÉ AZ ÁLLATKERT YOUTUBE-CSATORNÁJÁN, FACEBOOK-OLDALÁN ÉS WEBOLDALÁN
– közölte Hanga Zoltán szóvivő. Emellett rendszeresen készítenek és tesznek közzé majd olyan anyagokat, amelyekkel igyekeznek pótolni a tanulmányi csoportok állatkerti látogatásait és a zoopedagógiai foglalkozásokat. Az állatkert több kifutójánál is vannak webkamerák, ezeken keresztül az érdeklődők otthonról is megfigyelhetik az állatokat – tette hozzá Hanga Zoltán.

Az Állatkert idén már második alkalommal kénytelen bezárni a koronavírus-járvány miatt: tavasszal március 15-től május 19-ig, 66 napon át nem fogadhattak látogatókat. Ez az 1866 óta létező intézmény működésében komoly változást jelentett, hiszen ezt megelőzően 1994 tavasza óta minden nap nyitva állt a nagyközönség előtt, olyan pedig, hogy az Állatkert több mint egy hónapon át zárva volt, utoljára a második világháború idején fordult elő – idézik fel a közleményben.

BÁR AZ ÁLLATKERT SZERDÁTÓL ÁTMENETILEG NEM FOGAD LÁTOGATÓKAT, AZ INTÉZMÉNY A TOVÁBBIAKBAN IS MŰKÖDIK.A szakemberek célja most is az, hogy az állatokról és a növényekről a zárt kapuk mögött is gondoskodjanak: a kertben élő kilencszáz különböző állatfaj több mint 10 ezer egyede, illetve a park növényei lehetőleg semmit ne érzékeljenek a rendkívüli helyzetből.

MTI