Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Oltási akcióhetet rendez a kormány, időpontfoglalás nélkül fel lehet venni a vakcinát


Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon – olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Az oltási akció keretében a kórházak (összesen 101 megyei és városi kórházban) országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is. Az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek. Ebben az esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el, az oltásuk pedig érkezési sorrendben történik. A kórházi oltópontokon öt féle vakcina: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm áll rendelkezésre.
Azoknak, akik már korábban regisztráltak, továbbra is az időpontfoglalást javasolják – akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni. A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, az üzemorvosok rendelkezésére bocsájtjuk az igényelt mennyiségű oltóanyagot.