Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Olcsó bankkártyák, kedvező feltételek: jó hír a diákoknak, hadba szálltak a bankok a fiatalokért


Sok fiatal 14 évesen vagy akár előbb is megnyitja az első bankszámláját, és akár 26 éves korukig is élvezhetik a kedvezményes feltételeket. Amellett, hogy általában díjmentes a számlavezetés és a bankszámlakivonat, nem kell sokat fizetni a tranzakciókért és a bankkártyáért sem. Utóbbi akár díjmentes is lehet, ha kifogunk egy kedvező ajánlatot.

A kedvezményes diákszámlák között is meg lehet találni azokat, amelyek az éves díjat tekintve még annál az évi néhány ezer forintnál is olcsóbbra jönnek ki, mint amihez hozzászoktunk. A legtöbbet az éves kártyadíjak terén lehet faragni, mivel általában ez kerül a legtöbbe a diákoknak – írja az diákoknak szánt ajánlatokat összegyűjtő Bank360.hu.
Az OTP Bank Junior számlája mellé például teljesen díjmentesen lehet Mastercard bankkártyát igényelni 7 éves kortól, ennek kibocsátási és éves díja 0 forint, ahogy a számlavezetés is díjmentes nullától 24 éves korig. Emellett folyamatosan elérhető junioros kedvezményprogram, amelyben a partnereknél 5-30 százalék közötti visszatérítést ad a bank a kártyás vásárlások esetén. A bankok a diákok speciális igényeihez alkalmazkodva gyakorta kínálnak akciókat. Az OTP Juniorral például a Campus Fesztiválra juthatnak akár féláron (maximum 10 ezer forint értékben, egyszeri alkalommal) napijegyhez azok, akik július 7-ig nyitják meg új számlájukat. Kifejezetten a fiataloknak fejlesztett applikáció, az OTP Junior Next, amivel kikalkulálható, mennyire pénzre lesz szüksége havonta egy egyetemistának, támogatja a felhasználót az első megtakarításaiban, tanácsot ad a karrierépítésben és a pályaorientációban, de akár önkéntes munkát is segít találni. Az alkalmazásba 16 éves kortól lehet regisztrálni, ehhez még a bank ügyfelének sem kell lenni. Segítség lehet még a OTP MolbilBank Kiadásfigyelője is, amivel könnyebben átláthatják a diákszámlások, mire és mennyit költenek el a bevételeikből.
Az Erste Bank az időszakos akciók mellett személyre szabott kedvezménnyel próbálja meg vonzóbbá tenni a diákok számára a szolgáltatást. Három lehetőséget ajánl azoknak, akik számlát nyitnak, ezek közül egyet lehet választani, számlahasználattól függően: átutalási kedvezményt, kedvezményes Őrszem SMS szolgáltatást, kedvezményes dombornyomott kártyát. A diákszámlához több kártya közül lehet választani, ezek között nagy a szórás, hiszen a legolcsóbb kibocsátási és éves díja 2030-2692 forint, a többié viszont már 6631-nél kezdődik, és egészen 29 768 forintig tart, igaz, az utóbbi már egy Matercard Gold.
A Gránit Banknál az ügyfélajánlással lehet plusz zsebpénzre szert tenni: egy kóddal tíz ismerőst is meg lehet hívni, és minden számlanyitás után 8000-8000 forintot kap az ajánló és az ajánlott is. Digitális számlacsomag választása esetén a Neo, nem dombornyomott bankkártya 26 éves korig díjmentes.
A K&H Banknál is működik ajánlóprogram, amelyben a diákszámlával rendelkezők is részt vehetnek: a személyes ajánlóikkal három ismerőst lehet meghívni, amivel összesen 30 ezer forint gyűjthető össze. A bankkártya a 14-18 éves korosztálynak az első évben ingyenes, a második évtől pedig féláron, 4155 forintba kerül. 18-26 év között az első év szintén ingyenes, a második évtől 25 százalékos kedvezménnyel 6232 forintba kerül az éves díj. Már nem tanuló, pályakezdő fiataloknak 26 év alatt a Mastercard nyombornyomott kártya 8310 forintba kerül. Az MBH Banknál a diákszámlához igényelhető Mastercard Standard, illetve VISA Classic bankkártya kibocsátási díj megfizetése nélkül igényelhető, emellett az éves kártyadíj is 0 forint.
A Raiffeisen Bank diákszámlája, a Yelloo 18 éves kortól érhető el, és 25 éves korig lehet ebben a csomagban maradni. A Yelloo csomaggal csatlakozni lehet a Yelloo Klubhoz, ami további kedvezményekkel jár, például konditerembe vagy kiállításokra. A csomaghoz igényelhető VertiCard első kibocsátása és az első éves kártyadíja is ingyenes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük