Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Oktatással, képzésekkel és konzultációkkal vennék fel a harcot a hazai korrupció ellen


Munkamegállapodást kötött a Legfőbb Ügyészség és a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész és dr. Karácsoni-Pej Melinda, a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság igazgatója a február 14-én aláírt együttműködési megállapodásban megállapodtak abban, hogy a hazai, valamint az uniós költségvetés védelme, továbbá a korrupció elleni küzdelem területén kölcsönösen támogatják egymást a jogszabályok által előírt, valamint az alaptevékenységükből fakadó közös, illetve egymásra épülő feladataik ellátásában – olvasható a Legfőbb Ügyészség közleményében.

A Legfőbb Ügyészség és a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárságon belül működő Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság az együttműködésük keretében a joggyakorlat alakulásával kapcsolatos szakmai konzultációkat tarthatnak, illetve – arra irányuló kérés esetén – véleményt nyilváníthatnak a másik Fél szakterületét is érintő jogszabály tervezetekről.

A felek oktatások, képzések vagy konzultációk formájában tapasztalatcserét biztosíthatnak az érintett szakemberek között. Kölcsönösen közreműködnek célzott és gyakorlat specifikus továbbképzési tematika, képzési anyagok kialakításában. A megállapodás a közösen szervezett konferenciák és szakmai rendezvények lehetőségére épp úgy kiterjed, mint egymás tájékoztatására a másik fél tevékenységét érintő jogalkotás szükségességének felmerülése esetén. A felek – amennyiben az indokolt és arra lehetőség van – közös kezdeményezéssel fordulnak a jogszabályi előkészítésre jogosulthoz, illetve a jogalkotóhoz.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük