Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nyáron is berobbanhat a koronavírus-járvány – újra szigoríthatnak az óvintézkedéseken Magyarországon


Illusztráció Fotó: MTI Mohai Balázs

Bár az elmúlt hetekben biztató eredményekről számoltak be az egészségügyi hatóságok, nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben ismét bevezethetik a korlátozásokat.

A szokásos csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, a pandémia jelenlegi állapotát látva újabb szigorításokat eszközölhetnek a döntéshozók.

Csütörtök este ismét ülésezni fog az operatív törzs, amelyen egyáltalán nem kizárt, hogy az enyhítésekkel szembeni korlátozások újbóli alkalmazását hagyhatják jóvá a szakemberek.

Gulyás Gergely hozzátette, nem szeretne pánikot kelteni, azonban egyértelműen látszik a határos országok statisztikai adataiból, hogy a koronavírus-járvány nyáron berobbanhat, így fel kell készülniük az összes eshetőségre, melyek között a lezárások ismételt életbe léptetése is szerepel.

Az európai válságkezelési hitelcsomaggal kapcsolatban hétfőre és keddre az Országgyűlés összehívását fogják kezdeményezni, amelyen a gazdasági segítség folyósításának módján kívül akár az egészségügyi krízis következő lépéseit szintén megvitathatják.

A kancelláriaminiszter elmondta, szükség esetén a határzárakat napokon belül visszaállíthatják, erről tájékoztatást az elkövetkező napokban adhat ki a kormány.