Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Novembertől két vágányon is közlekedhetnek a vonatok Nagymaros és Szob között


Várhatóan novemberben indulhat meg a másik vágányon is a közlekedés Nagymaros és Szob között, ahol még a júniusi intenzív esőzések okoztak károkat – közölte a MÁV kedden a Facebook-oldalán.

Azt írták: kedd reggel a Budapest-Vác-Szob vonalon, a Dömösi átkelés megállóhelynél megkezdődött a megrongálódott támfal helyreállítása. Párhuzamosan alakítják ki a falat, a vízelvezetőket és a geocellás rézsűvédelmet. A kétvágányú vasúti forgalom várhatóan novemberben indulhat meg.

Június 17-én dél körül nagy mennyiségű, este pedig még egy, a korábbit többszörösen meghaladó, a Szent Mihály-hegyről lezúduló kő- és sárlavina árasztotta el a szobi vasútvonal vágányait a Dömösi átkelés megállóhelynél, Nagymaros és Szob között. A második omlás hordaléka a 12-es utat is eltorlaszolta, járhatatlanná tette. A MÁV pedig az utasok biztonságának garantálása érdekében leállította a vonatforgalmat.

Július 12-én indulhatott el egy vágányon – 40 kilométer/órás korlátozással – a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között.

A címlapfotó illusztráció.

forrás: MTI