Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

November 12-én kitiltják a Facebookról, aki nem tesz eleget a védelmi felszólításnak


A fiókjuk biztonsági beállításainak fokozására hívja fel a Facebook azon felhasználók figyelmét, akik a részben vagy teljesen általuk kezelt Facebook-oldalak révén sok embert érhetnek el.

Hazánkba is megérkezett már az az értesítés, amit a napokban több sokan megkapnak, miután a vállalat Magyarországon is aktiválta a Facebook Protect nevű megoldását. Ennek lényege, hogy az üzeneteikkel tömegeket elérő emberek, akik ráadásul fokozottan ki vannak téve támadásoknak – így újságírók, politikusok, jogvédők stb. –, nagyobb biztonságban lehessenek, fiókjukkal ne élhessenek vissza mások.

Fontos: a Facbook a programba bevont oldalak minden kezelőjétől megköveteli, hogy átessen a biztonsági átvilágításon.

Aki érintett, az mostanában kap üzenetet a közösségi oldal üzemeltetőitől. Tapasztalataink szerint a Facebook két dolgot vizsgál: az illető személyes profiljának jelszava elég erős-e, illetve hogy be van-e kapcsolva a kétfaktoros hitelesítés. Ezt egyébként minden facebookozónak érdemes aktiválnia, tényleg csak pár perc az egész – ide kattintva talál hozzá közérthető segítséget.

A Facebook ígéri, a Protect programba bevont felhasználói fiókoknál kiemelten figyeli a rosszindulatú belépési, támadási próbálkozásokat.

Többeket érinthet, hogy a Facebook Protectbe bevont oldalak esetében a Facebook minden kezelőtő elvárja, hogy valódi névvel legyen fent az oldalon. Ez a szabály természetesen – majdnem – minden felhasználóra igaz, ám a most szóban forgó oldalaknál fokozottan ellenőrzik is ezt.

A Facebook hangsúlyozza: aki felszólítást kap, annak legkésőbb november 12-ig be kell kapcsolnia a Facebook Protect funkciót a fiókjában. Aki ezt nem teszi meg, az attól a naptól kezdbe nem fog tudni hozzáférni a Facebookhoz mindaddig, amíg nem tesz eleget a felszólításnak.

/hvg.hu/