Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nincs változás: továbbra is marad a késő nyári meleg, 30 fok körüli maximumokkal


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig: Felhőtlen lesz az ég, este a déli tájakon levő gomolyfelhők is feloszlanak, csapadék sehol sem alakul ki. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél néhány fokkal alacsonyabb, míg a vízpartokon, nagyobb városokban és magasabban fekvő helyeken magasabb értékeket mérhetünk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 26, 30 fok között alakul. A Kárpát-medencében folytatódik a nyáriasan meleg, zavartalanul napos idő.

Időjárási helyzet Európában: Európa felett továbbra is egy hatalmas kiterjedésű anticiklon helyezkedik el, aminek hatására nagyrészt derült, napos az idő.

Nyugat-Európában az átlagosnál jóval magasabbra emelkedik a hőmérséklet, Franciaország túlnyomó részén 30 fok feletti értékeket mérnek, sőt néhol 35, 36 fok is előfordul. Középpontjával a Földközi-tenger keleti medencéje fölött egy légörvény található, amely Görögországban kimondottan szélsőséges időjárást okoz. Rekordmennyiségű csapadék hullik.

MTI


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük