Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Nevelőnőt bántalmazott egy megyei gyermekvédelmi központban


Képünk illusztráció fotó: pixabay.com

A vádirat szerint a fiatalkorú L.Á. vádlott és testvére egy Szabolcs megyei gyermekvédelmi központban nevelkednek, külön csoportban. A vádlott február 25-én reggel találkozni akart testvérével, aki az intézet egy másik helyiségében tartózkodott, ezért dörömbölni kezdett annak zárt bejárati ajtaján. Az ott tartózkodó nevelő felszólította a vádlottat, hogy fejezze be a hangoskodást, és menjen vissza az elhelyezési helyére. A felszólításnak a fiatal nem tett eleget, megragadta az ajtó kilincsét, és továbbra is be akart menni a csoporthoz.

A nevelőnő próbálta bezárni az ajtót, ekkor a gyanúsított egy alkalommal megütötte a fejét, megragadta jobb csuklóját, majd azt szorítani és rángatni kezdte, közben trágár kifejezésekkel illette őt.

Ezt észlelte az intézmény karbantartója, aki elhúzta az ajtótól a gyanúsítottat. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyben előkészítő ülés tart a Nyíregyházi Járásbíróság szeptember 10-én közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt.

Nyíregyházi Járásbíróság