Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Nemsokára dönt a kormány az újabb élelmiszer-árstopokról – ezeket vonhatják árstop alá


Egyelőre maradnak a lakossági árstopok, sőt, körük hamarosan bővülhet olyan termékekkel, amelyek drágulása 40 százalék felett van, és itthon is előállíthatók – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikus szerint a napokban dönthet a kormány újabb hatósági áras termékkörökről.

Az árstop jövőjét az infláció határozza meg, ami Nagy Márton szerint egyelőre nem csökken, év végére meghaladhatja a 25 százalékot, és onnan fordulhat lejjebb. A pénzromlás kordában tartásában segítenek az élelmiszerárstopok, tette hozzá.

Nagy Márton az InfoRádióban beszélt a diákhitelekről is, és bejelentette, hogy mivel a kamatok emelkedésének terhe egyre nagyobb lenne, azt fogja javasolni, hogy a szabad felhasználású diákhitel jelenleg 4,9 százalékos kamatát januártól stoppolják le, mert különben jelentősen megdrágulhat.

Nagy a Magyar Postát is felügyelő miniszterként szólt a hivatalok bezárása nyomán támadt felzúdulásról. Mint fogalmazott, megérti a panaszokat, de a cég jelentős veszteséget termel, ráadásul fel kell készülnie a liberalizáció és a digitalizáció jelentette kihívásokra is. Azokat a postákat zárták be, ahol az ügyfélszám nagyon alacsony, ráadásul a vidéki bezárások átmenetiek a fűtési szezonban, tavasszal újra fognak nyitni.

A társaság átalakítását pedig új szakemberre bízza, keddtől Balczó Barna lesz a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója. A szakember 2016 óta a társaság felügyelőbizottsági elnöke, és eddig az MFB Invest vezérigazgatója volt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük