Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nemi erőszak a rendőrségnél: nagyon nagy baj lehet a mentális szűréssel


Ha a kollégái tényleg megerőszakolták a rendőrnőt, akkor nagyon nagy baj van a mentális szűréssel a magyar rendőrségen – ezt mondta az ATV Híradónak egy volt őrnagy a pénteken nyilvánosságra hozott esetet kommentálva.

A Készenléti Rendőrségnél dolgozó őrmesternő azt állítja, hogy kollégái elkábították és megerőszakolták Hercegszántónál. Először ő sem akarta ezt elhinni, azonban kapott néhány videófelvételt a történtekről, amelyet az esetről két kollégája készített. Ezek birtokában tett feljelentést.

Az ügyészség minősített szexuális erőszak bűntettének gyanúja miatt rendeltek el nyomozást. A gyanúsítottakat egyelőre még nem hallgatták ki.

Tóth Attila volt rendőrőrnagy a történtekkel kapcsolatban azt mondta, hogy ha a elkövetőket a rendőrnő megnevezte és valóban készült videó is az esetről, akkor őket már fel kellett volna függeszteni.

Ha ez valóban megtörtént, akkor nagyon nagy baj van a mentális szűréssel a magyar rendőrségen

– fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte az eset arra is rávilágít, hogy mekkora létszámhiány van rendvédelemben. „Ha már nincs ló, jó a szamár is alapon gyakorlatilag mentális szűrés nélkül beléphet valaki a magyar rendőrség kötelékébe” – tette hozzá.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy a két járőr megerőszakolta a rendőrnőt, abban az esetben bűnösségükért akár tíz év letöltendő börtönbüntetést is kaphatnak.

(via ATV)

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon.

/index.hu/