Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nem tudják fizetni a mentők üzemanyag költségeit, ezért gyűjtésbe kezdett a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány


Nem tudja tovább finanszírozni a mentők üzemanyag-ellátását a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány, ezért most minden jóérzésű állampolgár, kisgyermekes szülő és cég segítségét kérik – vette észre a 168.hu.

Képünk illusztráció Fotó: bebimento.hu

Mint azt a koraszülött mentők a honlapjukon írják: „érzékenyen érintette” őket, hogy a kormány döntése értelmében már csak piaci áron tudják beszerezni az üzemanyagot. „Éves szinten több, mint 9 millió forint többletköltséget okoz ez az intézkedés, melyet plusz állami támogatás hiányában csak adományokból tudunk fedezni” – teszik hozzá, kérve minden jóérzésű állampolgár, kisgyermekes szülő és cég segítségét.

Augusztus elején egyébként spórolásra szólították fel a tűzoltókat: kevesebbet gyakorlatozhatnak és csökkenteniük kell a járművek futását is. Ugyanis hiába látnak el közfeladatot, már ők sem tankolhatnak hatósági áron. Többletköltségeiket persze megtéríti az állam. Ám a tűzoltóknak más problémákkal is meg kell küzdeniük. Hivatalosan ugyanis 10 százalékos a létszámhiány a tűzoltóságnál, ám a szakszervezet szerint egyes településeken ez jóval nagyobb szám lehet. Ennek ellenére a Belügyminisztérium kijelentette: tilos visszavenni a rendvédelemből korábban távozottakat.