Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nem erre a hírre vártak az autósok: péntektől újra durván drágul az üzemanyag


Ismét jelentősen emelkednek az üzemanyagárak. A héten már másodjára történik masszív drágulás a kutakon.

Nincs megállás az üzemanyagárakban – írta meg a Holtankoljak.hu. Az üzemanyagár-figyelő blog arról számolt be, hogy péntektől ismét durva drágulás következik a töltőállomásokon.

A folyamat hátterében ezúttal is az áll, hogy a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik a hét utolsó munkanapján. Ez pedig értelemszerűen maga után vonja, hogy kiskereskedelmi szinten, tehát a kutakon lévő árakban is megjelenik majd a fogyasztói szempontból negatív fejlemény. Ráadásul a drágulás kifejezetten markáns, hiszen

a benzin bruttó hét forinttal, a gázolaj ára pedig 11 forinttal kerül majd többe.

Mindez azt jelenti, hogy a hét második felében az átlagárak várhatóan az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin – 655 Ft/liter,
  • gázolaj – 676 Ft/liter.

Egyedül annyi a pozitívum, hogy ezzel a hétre véget ért az árváltozás, legközelebb majd hétfőn érkeznek újabb hírek, hogy mi várható a töltőállomások árazásában a jövő héten. Azonban azt érdemes rögzíteni, hogy ezen a héten második alkalommal érvényesítenek masszív áremelést. Mindez azt jelenti, hogy tulajdonképpen két nap leforgása alatt a benzin ára bruttó 11, a dízelé viszont már bruttó 26 forinttal ment feljebb.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy aki kedden tankolt 50 liter benzint, az péntekhez képest 550, aki pedig ugyanennyi gázolajat vásárolt, az péntekhez képest 1300 forintot takarított meg. Ezek persze nem jelentős tételek, de ha a drágulás intenzitása felől közelítjük meg a történteket, akkor mégis szembeötlő.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük