Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nem csökken a hatósági nyomás – Már a Google térképet használva is lecsap a NAV


Az adóhatóság a Google térképadatai és más adatbázisok felhasználásával megakadályozott egy 4,5 millió forint értékű jogosulatlan áfa-visszaigénylést – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) .

Képünk illusztráció

A közlemény szerint egy ingatlan bérbeadásával foglalkozó vállalkozás nagy értékű úszómedence beszerzéséről, a kialakításához szükséges gépi földmunkáról és a beépítési munkálatokról fogadott be számlákát, majd 4,5 millió forint áfa kiutalását kérte az adóhivataltól.

Az adólevonási jogot a saját ingatlanján elvégzett beruházás miatt érvényesítette a társaság – írták.

A NAV az ellenőrzés során a Google térképadatai, az önkormányzati ingatlaninformációk és az ingatlan vásárlásakor az illetékkiszabáshoz készített fényképek alapján arra jutott, hogy a számlákon szereplő munkákat nem a vállalkozás tulajdonában lévő ingatlanon végezték el, amit az elrendelt adóhatósági helyszíni szemle is bizonyított.

Az adóhatóság önellenőrzés benyújtására hívta fel az adózót, aki ennek egy órán belül eleget is tett, és az önellenőrzésében már csak működési költségeit tüntette fel a következő időszakra átvihető követelésként – közölték.

A NAV közleményében jelezte: munkatársainak munkáját az áfakiutalások előtti ellenőrzés során több adatbázis is segíti.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük