Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Néhol felhős, máshol napos, de marad a kora tavaszias idő szombaton


A párásabb területeken jellemzően felhőtakaró borítja majd az eget, ám másutt verőfényes napsütésre készülhetünk szombaton. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a többórás napsütés mellett átmeneti jelleggel jobban is megnövekedhet a felhőzet, amelyből néhol kisebb eső sem zárható ki.

Eleinte a Dunántúlon, majd az esti órákra északon, északkeleten állhatnak össze a felhők, ott szórványosan eső, zápor is kialakulhat. Másutt kevesebb lesz a felhő, de nagy területen párássá válik a levegő és köd, illetve rétegfelhőzet képződik.

Szombaton az utóbb említett jelenségek helyenként tartósan is megmaradhatnak, majd délután kissé áthelyeződhetnek, másutt a párásság megszűnését követően gyengén vagy közepesen felhős, napos idő valószínű.

Naplemente után ismét egyre nagyobb területet hódít meg a köd, illetve az alacsonyszintű felhőzet. Pénteken az északi, északkeleti szél veszít erejéből majd délire, délnyugatira fordul, szombaton már nagyrészt mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 5 és 12 fok között várható. Nagy különbségek lehetnek a tartósan rétegfelhős és a napos területek között.

(MTI)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük