Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Négy gyermeke előtt, 92 késszúrással végezte ki élettársát – Életfogytiglant kapott a szabolcsi gyilkos


Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki féltékenységből halálra szurkálta a volt élettársát Nagyarban.

Képünk illusztráció Fotó: Getty Images

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly májusban féltékenységből halálra szurkálta élettársát Nagyarban. A nőt 92 szúrás érte, a szakértők szerint még holtában is szurkálta a férfi – számolt be az MTI.

Az ítéleti tényállás szerint a pár kapcsolata megromlott, és amikor az asszony új viszonyt kezdeményezett, a férfi rendszeresen zaklatta és bántalmazta. A vádlott 2021. május 31-én hajnalban hazament közös házukba, majd amikor az asszony beengedte, ütni kezdte, és egy tapétavágó késsel több alkalommal megszúrta.

A bántalmazást hallva a lakásban tartózkodó gyermekük telefonon segítséget hívott, magához vett egy kést, és édesanyja segítségére sietett. A férfi kikapta a kést a gyermek kezéből, megütötte, majd a már földön fekvő nőt ismét többször megszúrta. Időközben a helyszínre érkezett a nő édesapja, aki a vádlott kétszer homlokon vágott, majd többször hasba szúrta magát. Az asszony még a helyszínen életét vesztette.

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót!  Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon.