Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

„Ne menjen az erdőbe!” – medveriadót rendeltek el ebben a magyar megyében


A Váctól 25 kilométerre fekvő falu egyik lakója szerdán délelőtt észlelte a medvét az Acsa melletti erdőben. Ezt az önkormányzatnál jelentette is, ahol azonnal akcióba léptek, és a Facebookon figyelmeztették a lakosságot, hogy körültekintően járjanak, és az erdőt ne közelítsék meg.

Arra kértek mindenkit:

Akinek ismerőse erdőjáró (gombász, erdész stb.) sürgősen értesítse, hogy NE menjen az erdőbe, illetve azonnal hagyja el! – kérik.

Acsa település Nógrád megyében, Pest megye határánál, a Cserhát lábánál, Budapesttől 60, Váctól 25 kilométerre fekszik.

Május 25-én, reggel, háromnegyed kilenckor jelezte az Acsai Közös Önkormányzati Hivatalnál egy autós, hogy medvét látott áthaladni az Acsa és Püspökhatvan közötti közúton. Az Önkormányzat bejelentését követően a Pilisi Parkerdő szakemberei a helyszínre siettek, ahol a medve jelenlétének egyértelmű nyomait rögzítették, amiről haladéktalanul értesítették a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársait. A két szervezet szakemberei közösen folytatják a terület átvizsgálását – írja közleményében a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság – Pilisi Parkerdő Zrt.

Az állat mozgásának nyomon követése és tartózkodási helyének pontos meghatározása érdekében a Pilisi Parkerdő folyamatos, 24 órás, valós idejű megfigyelést biztosító vadkamerákat helyezett ki.

A Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei azt javasolják, hogy a kirándulók jelenleg kerüljék el az Acsa és Püspökhatvan környéki erdőségeket.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a lakosság számára fontos információkat közzéteszi honlapján.